Verzekeringen voor media- en filmproducties 

Bij het maken van media- en filmproducties komt veel kijken: drukke sets, dure apparatuur en een uitgebreide planning. En hoe goed je ook voorbereid bent, er kan altijd iets misgaan. Stel bijvoorbeeld dat een hoofdrolspeler zijn been breekt, dat er een lens kapotvalt, of dat er een fout wordt gemaakt bij de montage. Of dat je wordt beschuldigd van het schenden van copyrights.  

Met de goede verzekeringen hoef je je in dat soort gevallen geen zorgen te maken. 

Filmmakers kunnen bij ons terecht voor mediaproductieverzekeringen, E&O-verzekeringen en completion bonds. En voor producties die problemen hebben met de cashflow, bieden we cashflow-leningen aan. 

+9.500

+9.500 polissen vorig jaar

25

25 medewerkers

7

Actief in 7 landen

24/7

24/7 bereikbaar

+15

Ruim 15 jaar ervaring

Voor alle soorten producties 

NoRisk Element

Wij bieden verzekeringen aan voor alle soorten media- en filmproducties. Of je nou een grote bioscoopfilm of een serie maakt, of bijvoorbeeld een documentaire, een tv-programma, een videoclip of een fotoshoot. Je vindt hier altijd een verzekering die past bij jouw productie. 

Lege set met camera.jpg

De producten 

Wij bieden de volgende vier producten aan voor media- en filmproducties: 

 • Mediaproductieverzekering 
  Deze verzekering beschermt je tegen allerlei dingen die fout kunnen gaan tijdens het maken van een filmproductie – van preproductie tot postproductie. Denk bijvoorbeeld aan schade aan materialen, fouten bij de montage, en het uitvallen van belangrijke acteurs.
  Meer info >
   
 • Completion bond 
  Met het afsluiten van een completion bond garandeert een productiebedrijf aan de financiers dat een film zal worden afgemaakt. En als dat echt niet mogelijk blijkt, dan krijgen de financiers hun geld terug. 
  Meer info >
   
 • E&O-verzekering 
  De inhoud van een filmproductie kan leiden tot schadeclaims. Je kan bijvoorbeeld beschuldigd worden van het schenden van copyrights of van plagiaat. Een E&O-verzekering beschermt producenten hiertegen.
  Meer info >
   
 • Cashflow-faciliteit 
  Filmproductiebedrijven krijgen tijdens de productie van een film vaak te maken met een cashflow-probleem. Om dit probleem op te vangen, werken wij samen met On Set Finance. Zij verstrekken cashflow-leningen aan filmproducties.
  Meer info >
Filmset.jpg

Over No Risk 

No Risk is in Nederland dé gespecialiseerde verzekeringspartner voor de media- en filmindustrie. We verzekeren allerlei soorten filmproducties, variërend van grote Netflix-series tot documentaires, commercials en videoclips. We zijn de enige partij ter wereld waar filmmakers terecht kunnen voor alle verzekerings- en financiële producten die ze nodig kunnen hebben. 

Meer over No Risk  

Ook voor filmprofessionals 

Wij bieden ook verzekeringen aan voor zzp’ers die werken in de filmindustrie. Of je nu acteur bent, of achter de schermen meewerkt aan filmproducties, je kan bij ons terecht voor goed passende en betaalbare verzekeringen.

 

Filmprofessionals 

Het laatste nieuws

Loading...
Videoclip.jpg
2 min 3 jan 2024

No Risk is er ook voor evenementen- en filmprofessionals

Bij No Risk gaan we verder dan alleen het verzekeren van evenementen en filmproducties. We begrijpen dat de mensen achter deze producties, de zzp...

Lees meer
headers - podium2.jpg
5 min 3 jan 2024

Veiligheidseisen aan evenementen, wereldwijd en in Nederland

Evenementen worden wereldwijd steeds moeilijker te verzekeren. Sinds de heropstart van de evenementensector zijn verzekeraars meer eisen gaan ste...

Lees meer
headers - degeletent.jpg
1 min 19 dec 2023

EB Live over No Risk’s meest onstuimige evenementenweek van 2023

In de nieuwe editie van EB Live vertelt Maarten over een onstuimige evenementenweek in juli, die begon met een buurtbewoner die geluidsoverlast v...

Lees meer