Bescherm je productie tegen schadeclaims met een E&O-verzekering 

Als filmmaker doe je je best om ervoor te zorgen dat al het materiaal dat je in een film gebruikt, goedgekeurd is. Je hebt bijvoorbeeld auteursrechtenlicenties nodig voor de muziek die gebruikt wordt, en mensen moeten toestemming geven als ze in beeld worden gebracht. 

Toch kan het altijd gebeuren dat er een claim tegen een filmproductie wordt ingediend. Dat komt vaak uit de meest onverwachte hoek. Je kan bijvoorbeeld beschuldigd worden van het schenden van copyrights of van plagiaat. Een Errors & Omissions-verzekering beschermt producenten hiertegen. 

+9.500

+9.500 polissen vorig jaar

25

25 medewerkers

7

Actief in 7 landen

24/7

24/7 bereikbaar

+15

Ruim 15 jaar ervaring

Wat is een E&O-verzekering? 

NoRisk Element

Een E&O-verzekering (Errors & Omissions) beschermt filmmakers als er een claim tegen hen wordt ingediend. Als je bijvoorbeeld beschuldigd wordt van het schenden van copyrights, van laster, inbreuk op privacy of plagiaat, dan zorgt de E&O-verzekering ervoor dat alle rechtszaakkosten worden vergoed. 

Filmset.jpg

Heb je een E&O-verzekering nodig voor jouw productie? 

De grote streamingdiensten eisen tegenwoordig bijna altijd dat filmproducties een E&O-verzekering afsluiten. Dus maak je een film, serie of documentaire die wordt uitgezonden door een grote streamingdienst? Dan is de kans groot dat je een E&O-verzekering nodig hebt. 

Ook als je productie niet wordt uitgezonden door een streamingdienst, biedt een E&O-verzekering veel zekerheid en gemoedsrust. Je kan je dan helemaal focussen op je productie, zonder je zorgen te maken over eventuele claims. 

Cameraman.jpg

Stuur ons een bericht

Wil je meer weten over de E&O-verzekering? Of wil je er een afsluiten? Vul dit formulier in, en we nemen snel contact met je op.

*
*
*
*
*

Mediaproductieverzekering 

Elke filmproductie heeft een mediaproductieverzekering nodig. Daarmee bescherm je de productie tegen allerlei dingen die fout kunnen gaan – zoals schade, fouten bij de montage, en het uitvallen van belangrijke acteurs. 

Mediaproductieverzekering  

Completion bond 

Met het afsluiten van een completion bond garandeert een filmproducent aan de financiers dat een film zal worden afgemaakt. Als dat niet mogelijk blijkt, krijgen de financiers hun geld terug.
 

Completion bond