Dekkingen mediaproductieverzekering 

Een mediaproductieverzekering bestaat uit verschillende dekkingen: 

 • Opnamemateriaal 
  Met deze dekking zijn schade en defecten aan opnamemateriaal en verlies van opnamemateriaal verzekerd. Met opnamemateriaal worden dingen bedoeld als negatieven, videobanden, geluidsbanden en digitale apparaten die worden gebruikt om beelden en geluiden op te nemen en op te slaan. 
 • Uitval van belangrijke personen 
  Als personen die belangrijk zijn voor een productie (bijvoorbeeld hoofdrolspelers of de regisseur) ziek worden of om een andere reden niet kunnen werken, dan moeten er vaak extra kosten worden gemaakt. Bijvoorbeeld omdat bepaalde scènes pas weer gefilmd kunnen worden als die persoon terug is. Deze verzekering dekt de extra kosten die je in zo’n geval moet maken.  
  Let op: je moet voordat het draaien begint doorgeven voor welke personen je deze dekking wil afsluiten. 
 • Extra kosten 
  Als een productie moet worden afgelast, uitgesteld of onderbroken, worden de kosten die je al hebt gemaakt en de extra kosten die je nog moet maken vergoed. 
 • Productiemateriaal 
  Als spullen die tijdens een productie gebruikt worden kapotgaan of kwijtraken, dan betaalt de verzekeraar de waarde van deze materialen. Het gaat dan bijvoorbeeld om camera’s, lenzen, geluidsapparatuur, props, sets, decor en garderobe. 
 • Eigendommen van derden 
  Als je tijdens een productie spullen van derden gebruikt en die spullen raken beschadigd, gaan kapot of raken kwijt, dan worden de schade en de bijkomende proceskosten vergoed. 
 • Geld 
  Als tijdens een productie cash geld gestolen wordt of kwijtraakt, dan wordt dat bedrag vergoed door de verzekeraar.   
Set met mist-1.jpg
Set met mist-2.jpg
Set met mist-3.jpg

Mediaproductie-verzekering 

Een mediaproductieverzekering beschermt je tegen allerlei dingen die fout kunnen gaan tijdens het maken van een filmproductie – van preproductie tot postproductie. Denk aan schade aan apparatuur of spullen, fouten bij de montage of een acteur die onverwachts uitvalt. Met een goede mediaproductieverzekering hoef je je in zulke gevallen geen zorgen te maken, omdat je de kosten terugbetaald krijgt van de verzekeraar. 

Sluit hier direct een mediaproductieverzekering af, zodat je zonder stress kan beginnen aan je volgende filmproject! 

Sluit een mediaproductieverzekering af

Het laatste nieuws

Loading...
Videoclip.jpg
2 min 3 jan 2024

No Risk is er ook voor evenementen- en filmprofessionals

Bij No Risk gaan we verder dan alleen het verzekeren van evenementen en filmproducties. We begrijpen dat de mensen achter deze producties, de zzp...

Lees meer
headers - podium2.jpg
5 min 3 jan 2024

Veiligheidseisen aan evenementen, wereldwijd en in Nederland

Evenementen worden wereldwijd steeds moeilijker te verzekeren. Sinds de heropstart van de evenementensector zijn verzekeraars meer eisen gaan ste...

Lees meer
headers - degeletent.jpg
1 min 19 dec 2023

EB Live over No Risk’s meest onstuimige evenementenweek van 2023

In de nieuwe editie van EB Live vertelt Maarten over een onstuimige evenementenweek in juli, die begon met een buurtbewoner die geluidsoverlast v...

Lees meer