Completion bond 

Soms is het nodig om voor een filmproductie een completion bond af te sluiten. Daarmee garandeert het filmproductiebedrijf aan de financiers dat de productie zal worden afgemaakt. En als dat echt niet mogelijk blijkt te zijn, dan zorgt de completion bond ervoor dat de financiers hun geld terugkrijgen. 

Alleen producties met een budget boven de €2 miljoen kunnen een completion bond nodig hebben. 

+9.500

+9.500 polissen vorig jaar

25

25 medewerkers

7

Actief in 7 landen

24/7

24/7 bereikbaar

+15

Ruim 15 jaar ervaring

Wat is een completion bond? 

NoRisk Element

Een completion bond is een garantie-overeenkomst die een filmproducent afsluit ten behoeve van de financiers van de productie. Met het afsluiten van een completion bond garandeert de producent aan de financiers dat de productie zal worden afgemaakt. En als het afmaken van de productie toch echt niet mogelijk is, dan zorgt de completion bond ervoor dat de financiers het geld dat zij hebben geïnvesteerd, terugbetaald krijgen. 

Een completion bond garandeert niet dat de verwachte winst behaald zal worden. Dat is een risico van de financier zelf. 

Clapper board.jpg

Hoe werkt het? 

Een controller houdt in opdracht van No Risk en de verzekeraar toezicht op het verloop van de filmproductie, en stuurt het proces bij als dat nodig is. Als de producent bijvoorbeeld over het budget dreigt te gaan, dan grijpt de controller in en zorgt er samen met de producent voor dat ze weer binnen het vastgestelde budget komen.

In het uitzonderlijke geval dat de producent de productie niet kan afmaken, dan neemt de verzekeraar de film met alle rechten en verplichtingen over van de filmproducent. Op deze manier zijn de financiers er altijd van verzekerd dat de film waarin zij hebben geïnvesteerd ook daadwerkelijk gemaakt wordt, of dat zij hun geld terugkrijgen.

Alleen producties met een budget boven de €2 miljoen kunnen een completion bond afsluiten.

Set met mist.jpg

Stuur ons een bericht

Wil je meer weten over de completion bond? Of wil je er een afsluiten? Vul dit formulier in, en we nemen snel contact met je op. 

*
*
*
*
*

Andere verzekeringen voor media- en filmproducties:
 

Mediaproductieverzekering 

Elke filmproductie heeft een mediaproductieverzekering nodig. Daarmee bescherm je de productie tegen allerlei dingen die fout kunnen gaan – zoals schade, fouten bij de montage, en het uitvallen van belangrijke acteurs. 

Mediaproductieverzekering  

E&O-verzekering 

De inhoud van een filmproductie kan leiden tot schadeclaims. Je kan bijvoorbeeld beschuldigd worden van het schenden van copyrights of van plagiaat. Een E&O-verzekering beschermt producenten hiertegen.


E&O-verzekering