Veelgestelde vragen 

Duidelijke antwoorden op de vragen die ons het meest gesteld worden over de annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen.

Als je een groepsreis organiseert en er gebeurt iets waardoor de reis onverwachts moet worden afgelast, uitgesteld of onderbroken, dan zorgt deze verzekering ervoor dat je de kosten terugbetaald krijgt.

Als je vervangend verblijf of vervoer moet regelen om ervoor te zorgen dat de reis toch door kan gaan, dan wordt dat ook vergoed. Daarnaast bevat de verzekering ook aansprakelijkheidsdekking.

Het is bovendien mogelijk de verzekering uit te breiden met: 

  • non-appearance-dekking (waarmee je het risico afdekt dat de reis moet worden geannuleerd omdat een belangrijke persoon onverwachts niet mee kan); 
  • een reisverzekering. 

Omstandigheden die buiten de controle van de verzekerde om plaatsvinden, en waardoor een incentive- of groepsreis moet worden afgelast, uitgesteld of onderbroken, zoals: 

  • financiële moeilijkheden bij een bij de reis betrokken partij (bijvoorbeeld een hotel dat failliet gaat); 
  • onverwachtse stakingen, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op de luchthaven; 
  • het overlijden van een deelnemer van de reis; 
  • ingrijpen van de overheid (bijvoorbeeld het sluiten van een vliegveld of wijziging van het reisadvies). 

Als het je eigen schuld is dat de reis niet doorgaat – bijvoorbeeld omdat de groep te laat vertrekt en daardoor de vlucht mist – dan is dat niet verzekerd. Daarnaast kan het zo zijn dat een schade al vergoed wordt door een andere verzekeraar of instantie, zoals bijvoorbeeld de ANVR of SGR(Z). Als dat het geval is, dan ontvang je van ons geen schadevergoeding. Verder wordt de schade bijvoorbeeld ook niet vergoed als de reis niet door kan gaan vanwege een epidemie of pandemie of door een oorlog. Raadpleeg onze voorwaarden als je exact wil weten wat er allemaal uitgesloten is. 

Je kan ervoor kiezen non-appearance-dekking toe te voegen aan de annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen. Je verzekert met deze dekking personen die zo belangrijk zijn dat de reis zonder hen niet doorgaat (bijvoorbeeld de directeur van het bedrijf). Als een groepsreis moet worden geannuleerd omdat een verzekerde persoon niet aanwezig kan zijn door bijvoorbeeld ernstige ziekte of overlijden, dan wordt de schade vergoed. De verzekerde personen moeten gezond zijn op het moment dat de verzekering afgesloten wordt. 

De annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen bestaat uit de volgende dekkingen: 

  • Annulering of verplaatsing van (delen van) de reis
  • Vervangend vervoer en verblijf
  • Aansprakelijkheid (secundair)
  • Annulering vanwege non-appearance (optioneel) 

Lees hier wat deze dekkingen precies inhouden. 

Als een van de deelnemers aan de reis schade veroorzaakt aan spullen of personen, dan kan je daar aansprakelijk voor worden gesteld. Met de aansprakelijkheidsdekking die is inbegrepen in de annuleringsverzekering voor groepsreizen, ben je daartegen verzekerd.

De aansprakelijkheidsdekking die is inbegrepen in de verzekering is secundair. Dat betekent dat de verzekering alleen dekking biedt als een schadeclaim niet gedekt wordt door de reguliere aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf dat de reis organiseert. 

Als de reis geannuleerd moet worden, of als er iets anders gebeurt dat zou kunnen leiden tot schadevergoeding, neem dan graag zo snel mogelijk contact met ons op. Wij gaan dan kijken of de verzekering dekking biedt, en zorgen er vervolgens voor dat je de vergoeding zo snel mogelijk uitgekeerd krijgt.

Je kan mailen naar schade@norisk.eu of bellen naar 020-225 00 69.

In geval van calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar. Als er iets zeer ernstigs gebeurt, bel dan Maarten (06-55 37 76 60) of Michiel (06-46 20 72 22). 

Als je incentive- of groepsreis deels niet kan doorgaan, maar deels wel, hou dan rekening met een pro rata vergoeding. Afhankelijk van welk deel of hoeveel dagen de reis niet meer doorgaat, wordt bepaald hoeveel procent van de schade wordt vergoed. Dit is dus altijd een pro rata vergoeding en nooit het hele verzekerde bedrag. In de voorwaarden lees je hoe dit exact werkt. 

Wandelende mensen.jpg

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of opmerking? Vul dit formulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

*
*
*
*
*