Dekkingen apparatuurverzekering

Met een apparatuurverzekering zijn de volgende dingen verzekerd: 

 • Schade en verlies 
  Als je (foto)apparatuur door onvoorziene omstandigheden beschadigd raakt of kwijtraakt, dan krijg je de schade terugbetaald door de verzekeraar. 
 • Eigen gebrek 
  Je bent ook verzekerd in geval van schade veroorzaakt door een eigen gebrek. Met een eigen gebrek wordt een mankement of een slechte eigenschap van het verzekerde item bedoeld. De kosten voor het herstellen van een onverklaarbaar defect worden niet vergoed. 
 • Verhuur 
  Als je je apparatuur verhuurt en je wil dat het ook tijdens de verhuur verzekerd is, dan moet je dat aan ons doorgeven. Je betaalt dan wat extra premie. En als de apparatuur dan beschadigd raakt of wordt gestolen tijdens de verhuur, dan krijg je de schade vergoed. 
 • Diefstal, vermissing en/of zoekraken
  Als je (foto)apparatuur wordt gestolen, dan krijg je de schade terugbetaald van de verzekeraar. Je bent alleen verzekerd als je je best hebt gedaan om diefstal of vermissing van de apparatuur te voorkomen. 
  In de voorwaarden lees je wanneer de verzekeraar vindt dat je genoeg je best hebt gedaan om diefstal te voorkomen. 
 • Onderwaterapparatuur
  Schade aan onderwaterapparatuur krijg je vergoed van de verzekeraar. Je moet er wel voor zorgen dat de apparatuur goed is vastgemaakt, en dat het in een geschikte waterdichte hoes zit. 
 • Drones
  Schade aan drones wordt met deze dekking vergoed door de verzekeraar. Denk aan waterschade en diefstal. Vliegen met drones is niet verzekerd.
  Let op: Je kan ook een aparte drone-verzekering afsluiten, waarmee het vliegen met drones wel is verzekerd. Neem daarvoor even contact met ons op.
  > Lees hier meer over het verzekeren van drones.
 • Bijbehorende onderdelen
  Als je na verlies of onherstelbare schade aan een camera bijbehorende onderdelen overhoudt die je daarna niet meer kan gebruiken (zoals bijvoorbeeld lenzen of statieven), dan vergoedt de verzekeraar deze bijbehorende onderdelen.
   

Bekijk de extra dekkingen 

Lens-1.jpg
Lens-2.jpg
Lens-3.jpg

Apparatuurverzekering voor fotografen

Als fotograaf heb je al snel een cameraset met een waarde van honderden of zelfs duizenden euro’s. Je moet er niet aan denken dat je volle fototas gestolen wordt, of dat er iets anders vervelends met je apparatuur gebeurt. 

Maar hoe goed je ook op je spullen let, een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren. En daarom is het een goed idee om een apparatuurverkering af te sluiten. Dan krijg je de schade terugbetaald als er iets vervelends gebeurt.

Sluit een apparatuurverzekering af

Extra toe te voegen aan de apparatuurverzekering 

De apparatuurverzekering is uit te breiden met de volgende aanvullende dekkingen: 

 • Apparatuur niet in eigendom 
  Als je deze dekking toevoegt aan je verzekering, dan is huur- of leenapparatuur ook meeverzekerd. 
 • Verhuur meeverzekeren 
  Met deze aanvullende dekking is het risico dat je loopt als je je apparatuur verhuurt, meeverzekerd. Deze dekking is alleen bedoeld voor incidenteel verhuur van je eigen apparatuur. 
 • Landoorlogsmolest 
  Als je met je apparatuur in oorlogsgebied komt, kan je ervoor kiezen deze extra dekking af te sluiten. Als je apparatuur beschadigd raakt door oorlogsrisico’s (op het land), dan krijg je die schade vergoed.

Het laatste nieuws

Loading...
Videoclip.jpg
2 min 3 jan 2024

No Risk is er ook voor evenementen- en filmprofessionals

Bij No Risk gaan we verder dan alleen het verzekeren van evenementen en filmproducties. We begrijpen dat de mensen achter deze producties, de zzp...

Lees meer
headers - podium2.jpg
5 min 3 jan 2024

Veiligheidseisen aan evenementen, wereldwijd en in Nederland

Evenementen worden wereldwijd steeds moeilijker te verzekeren. Sinds de heropstart van de evenementensector zijn verzekeraars meer eisen gaan ste...

Lees meer
headers - degeletent.jpg
1 min 19 dec 2023

EB Live over No Risk’s meest onstuimige evenementenweek van 2023

In de nieuwe editie van EB Live vertelt Maarten over een onstuimige evenementenweek in juli, die begon met een buurtbewoner die geluidsoverlast v...

Lees meer