Veelgestelde vragen 

Duidelijke antwoorden op de vragen die ons het meest gesteld worden over de mediaproductieverzekering.

Media- en filmproducties kunnen bij ons terecht voor een: 

Een mediaproductieverzekering beschermt filmproducties tegen dingen die fout kunnen gaan tijdens het productieproces – zoals bijvoorbeeld beschadiging van film- en geluidsmateriaal, het uitvallen van belangrijke personen en fouten bij de montage. 

 • Opnamemateriaal 
 • Uitval van belangrijke personen 
 • Extra kosten 
 • Productiemateriaal 
 • Eigendommen van derden 
 • Geld 

Lees hier wat de rubrieken precies inhouden. 

Als personen die belangrijk zijn voor een productie (bijv. hoofdrolspelers of de regisseur) ziek worden of om een andere reden niet kunnen werken, dan moeten er vaak extra kosten worden gemaakt. Bijvoorbeeld omdat bepaalde scènes pas weer gefilmd kunnen worden als die persoon terug is. Als je non-appearance dekking hebt afgesloten, dan krijg je de extra kosten die je in zo’n geval maakt, terugbetaald.

Let op: Je moet voordat het draaien begint opgeven voor welke personen je non-appearance dekking wil afsluiten.

Het kan zo zijn dat je voor de personen die je wil verzekeren gezondheidsverklaringen moet aanleveren. Of dat nodig is, is afhankelijk van het budget.

Deze rubriek wordt in onze voorwaarden ‘Uitval van belangrijke personen’ genoemd. 

Dat hangt van de soort productie af. Films, series en tv-producties kunnen voor maximaal 12 personen non-appearance dekking afsluiten. DICE-producties (Documentaries, Industrial, Commercial, Educational) voor maximaal 8 personen. 

Eigenlijk is het voor elke soort productie een goed idee om een mediaproductieverzekering af te sluiten. Een mediaproductieverzekering is bijvoorbeeld bedoeld voor: 

 • Het ontbreken van vergunningen. 
 • Onvoldoende belangstelling voor de productie. 
 • Gebrek aan financiële steun. 
 • Besmettelijke ziektes. 
 • Schade door motorrijtuigen. 
 • Schade die het gevolg is van cybercriminaliteit of cyberincidenten. 
 • Eigen gebrek en slijtage van materialen. 
 • Opzet, roekeloosheid en fraude. 

Een completion bond is een garantie-overeenkomst die een producent afsluit ten behoeve van de financiers van een filmproductie. Met het afsluiten van een completion bond garandeert het productiebedrijf aan de financiers dat de film zal worden afgemaakt. En als het afmaken van de productie echt niet mogelijk blijkt, dan zorgt de completion bond ervoor dat de financiers hun geld terugkrijgen. 

No Risk is in de Benelux de enige aanbieder van dit product.

Een E&O-verzekering beschermt filmproducenten als er een claim tegen hen wordt ingediend. Als ze bijvoorbeeld beschuldigd worden van het schenden van copyrights, van laster, inbreuk op privacy, plagiaat of van het beschadigen van een handelsnaam, dan zorgt een E&O-verzekering ervoor dat alle rechtszaakkosten worden vergoed. 

Wij werken samen met het bedrijf On Set Finance. On Set Finance verstrekt cashflow-leningen aan filmproducties. Neem contact op als je meer wil weten over deze cashflow-faciliteit, en of jouw productie in aanmerking komt. 

Nee, wij zijn volledig ongebonden. We bekijken per productie wat de beste verzekering is voor die productie, en overleggen daarbij natuurlijk altijd met de producent of filmmaker. 

Neem in geval van schade meteen contact met ons op. Lees hier meer over het melden van schades en over de afhandeling.

Ja, dat is €350, excl. kosten en assurantiebelasting. 

Als je een verzekering afsluit moet je assurantiebelasting betalen over de verzekeringspremie. Meestal is dat 21% van de premie, maar voor de mediaproductieverzekering mogen wij 13,45% rekenen. 

Clapper board-1.jpg

Stuur ons een bericht

Heb je een vraag of opmerking? Vul dit formulier in, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

*
*
*
*
*