Bescherm je groepsreis tegen annulering 

Als je een groepsreis organiseert, bestaat altijd de kans dat er iets gebeurt waardoor de reis onverwachts moet worden afgelast of verplaatst. Stel dat er onderweg naar Schiphol een staking plaatsvindt in het openbaar vervoer, waardoor jullie je vlucht missen. Of de reis gaat niet door omdat het congres waar de groep heen zou gaan is gecanceld.  

Om je te beschermen tegen het risico dat de reis moet worden geannuleerd, kan je een annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen afsluiten. 

+9.500

+9.500 polissen vorig jaar

25

25 medewerkers

7

Actief in 7 landen

24/7

24/7 bereikbaar

+15

Ruim 15 jaar ervaring

Wat is een annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen? 

NoRisk Element

Onze annuleringsverzekering zorgt ervoor dat de organisator van een groepsreis de kosten terugbetaald krijgt als de reis onverwachts moet worden afgelast of verplaatst door dingen als stakingen, natuurrampen, faillissement van een hotel of overlijden van iemand die mee zou gaan op reis. Als er extra kosten moeten worden gemaakt om ervoor te zorgen dat de reis toch nog door kan gaan, dan krijgt de klant die kosten ook terugbetaald van de verzekeraar. 

Koffers.jpg

Wat is er gedekt? 

De verzekering zorgt ervoor dat de kosten worden vergoed bij: 

 • Annulering van de groepsreis vanwege bijvoorbeeld: 
  • financiële moeilijkheden bij een bij de reis betrokken partij (bijvoorbeeld een hotel dat failliet gaat); 
  • onverwachtse stakingen (bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op de luchthaven); 
  • het overlijden van een deelnemer van de reis; 
  • ingrijpen van de overheid (bijvoorbeeld het sluiten van een vliegveld of wijziging van het reisadvies). 
 • Het moeten uitstellen van de reis. 
 • Het moeten verplaatsen van de reis. 
 • Eerder moeten terugkomen vanwege een onverwachtse omstandigheid. 
 • Extra kosten die je maakt als je vervangend verblijf of vervoer moet regelen om de reis toch nog door te laten gaan. Bijvoorbeeld als je een bus moet huren omdat er een staking plaatsvindt in het openbaar vervoer. 
 • Aansprakelijkheid. Deze dekking is standaard inbegrepen in de annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen. Als een deelnemer aan de reis schade veroorzaakt aan spullen of personen, dan worden de kosten vergoed.
   

Aanvullingen op de verzekering 

De annuleringsverzekering voor groepsreizen kan worden aangevuld met:

 • Non-appearance-dekking.
  Als de reis moet worden afgezegd omdat een belangrijke persoon onverwachts niet mee kan – bijvoorbeeld omdat hij ernstig ziek wordt – dan zorgt deze dekking ervoor dat de kosten worden terugbetaald. Als je non-appearance-dekking wil afsluiten voor bepaalde personen, moet je deze personen van tevoren opgeven. 
 • Een reisverzekering.
  Deze verzekering zorgt ervoor dat de groep tijdens de reis beschermd is tegen allerlei dingen die fout kunnen gaan. Denk aan ongelukken, diefstal, het kwijtraken van bagage, of spullen die kapotgaan. 
Mensen zonsondergang.jpg

Voor incentivereizen 

Voor alle soorten incentivereizen is het een goed idee om een annuleringsverzekering af te sluiten. Van een personeelsreis naar Sevilla tot een bedrijf dat naar een congres gaat in Londen. Professionele organisatoren kunnen de verzekering afsluiten voor hun klant, maar bedrijven die op reis gaan kunnen de verzekering ook zelf afsluiten. 
 

Aanvragen voor incentivereizen 

… en groepsreizen 

De annuleringsverzekering is niet alleen bedoeld voor zakelijke reizen. Ook als je als particulier een groepsreis organiseert, is het een goed idee om de verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld als je een stedentrip organiseert met je vereniging, of als je met een vriendengroep naar de Formule 1 gaat in het buitenland. Als er dan iets gebeurt waardoor de reis moet worden afgelast, dan weet je dat jullie de gemaakte kosten terugbetaald krijgen. 

Aanvragen voor andere soorten groepsreizen 

Het laatste nieuws

Loading...
Videoclip.jpg
2 min 3 jan 2024

No Risk is er ook voor evenementen- en filmprofessionals

Bij No Risk gaan we verder dan alleen het verzekeren van evenementen en filmproducties. We begrijpen dat de mensen achter deze producties, de zzp...

Lees meer
headers - podium2.jpg
5 min 3 jan 2024

Veiligheidseisen aan evenementen, wereldwijd en in Nederland

Evenementen worden wereldwijd steeds moeilijker te verzekeren. Sinds de heropstart van de evenementensector zijn verzekeraars meer eisen gaan ste...

Lees meer
headers - degeletent.jpg
1 min 19 dec 2023

EB Live over No Risk’s meest onstuimige evenementenweek van 2023

In de nieuwe editie van EB Live vertelt Maarten over een onstuimige evenementenweek in juli, die begon met een buurtbewoner die geluidsoverlast v...

Lees meer