Annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen: de dekkingen 

Onze annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen bestaat uit de volgende dekkingen: 

 • Annulering of verplaatsing van (delen van) de reis 
  Als je een incentive- of groepsreis organiseert en er gebeurt iets waardoor de reis onverwachts moet worden afgelast, uitgesteld, verplaatst of onderbroken, dan zorgt deze rubriek ervoor dat je de kosten terugbetaald krijgt. 
  De verzekeraar vergoedt de gemaakte kosten als de reis moet worden afgelast door bijvoorbeeld: 
  • financiële moeilijkheden bij een bij de reis betrokken partij (bijvoorbeeld een hotel dat failliet gaat); 
  • onverwachtse stakingen, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op de luchthaven; 
  • het overlijden van een deelnemer van de reis; 
  • ingrijpen van de overheid (bijvoorbeeld het sluiten van een vliegveld of wijziging van het reisadvies). 
 • Vervangend vervoer en verblijf 
  Als het voor het doorgaan van de reis nodig is om vervangend vervoer of verblijf te regelen, dan worden de extra kosten die je daarvoor maakt vergoed. Dus als jullie bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig missen en dat is niet je eigen schuld, dan betaalt de verzekeraar de nieuwe trein- of vliegtickets. Of als er een staking plaatsvindt in het openbaar vervoer en je daarom een bus moet huren om naar het vliegveld te reizen, dan krijg je die kosten terugbetaald. Of als er bijvoorbeeld brand uitbreekt in het hotel waar jullie zouden verblijven en je daarom een nieuw hotel moet boeken. Als het langer dan 7 dagen van tevoren bekend was dat het vervoer uitvalt, dan heb je geen recht op vergoeding. 
 • Aansprakelijkheid (secundair) 
  Als een van de deelnemers aan de reis schade veroorzaakt aan spullen of personen, dan kan je daar aansprakelijk voor worden gesteld. Deze verzekering beschermt je tegen dat soort schadeclaims.  
  De aansprakelijkheidsdekking is secundair. Dat betekent dat de verzekering alleen dekking biedt als een schadeclaim niet gedekt wordt door de reguliere aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf dat de groepsreis organiseert. 
 • Annulering vanwege non-appearance (optioneel) 
  Je kan ervoor kiezen non-appearance-dekking toe te voegen aan de verzekering. Je verzekert met deze rubriek personen die zo belangrijk zijn dat de groepsreis zonder hen niet doorgaat (bijvoorbeeld de directeur van het bedrijf). Als een groepsreis moet worden afgelast omdat een verzekerde persoon niet aanwezig kan zijn door bijvoorbeeld ernstige ziekte of overlijden, dan worden de gemaakte kosten terugbetaald. De verzekerde personen moeten van tevoren worden opgegeven, en zij moeten gezond zijn op het moment dat de verzekering afgesloten wordt.
   

Aanvullend bij te verzekeren

We adviseren je de annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen aan te vullen met een reisverzekering. Onder andere medische kosten, repatriëring en verlies of beschadiging van bagage worden dan vergoed.

Wat is een annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen? 

NoRisk Element

Onze annuleringsverzekering zorgt ervoor dat de organisator van een groepsreis de kosten terugbetaald krijgt als de reis onverwachts moet worden afgelast of verplaatst door dingen als stakingen, natuurrampen, faillissement van een hotel of overlijden van iemand die mee zou gaan op reis. Als er extra kosten moeten worden gemaakt om ervoor te zorgen dat de reis toch nog door kan gaan, dan krijgt de klant die kosten ook terugbetaald van de verzekeraar. 

Vliegtuig.jpg

Het laatste nieuws

Loading...
Videoclip.jpg
2 min 3 jan 2024

No Risk is er ook voor evenementen- en filmprofessionals

Bij No Risk gaan we verder dan alleen het verzekeren van evenementen en filmproducties. We begrijpen dat de mensen achter deze producties, de zzp...

Lees meer
headers - podium2.jpg
5 min 3 jan 2024

Veiligheidseisen aan evenementen, wereldwijd en in Nederland

Evenementen worden wereldwijd steeds moeilijker te verzekeren. Sinds de heropstart van de evenementensector zijn verzekeraars meer eisen gaan ste...

Lees meer
headers - degeletent.jpg
1 min 19 dec 2023

EB Live over No Risk’s meest onstuimige evenementenweek van 2023

In de nieuwe editie van EB Live vertelt Maarten over een onstuimige evenementenweek in juli, die begon met een buurtbewoner die geluidsoverlast v...

Lees meer