Een speciale editie van De Nachttafel in het Kantoor van de Nacht

PACCT x Nightlife Clerks panel in Kantoor van de Nacht: Keeping it Real – Hip-Hop and Mental Health


Tijdens ADE hosten wij een panel in ons Kantoor van de Nacht in de A’DAM Toren:

For decades keeping it real is the adage to grant your track the authenticity it needs. Telling personal stories, making listeners part of your personal life. In this respect, lyrics could reflect the rapper’s soul and could thus be gateways to the personal wellbeing of the person behind the artist. In this special panel mental coach Esther van der Poel will talk with several rappers and hiphop professionals in response to their lyrics and personal feelings.

Mental coach: Esther van der Poel (PACCT)
Panelists: S10 (Wolf Bookings), DØS (Nocaprecords), Casper Knipscheer (Twist Agency), Freez (rapper), Daniël Busser (rapper)
Moderator: Bjorn Schipper (Schipper Legal)

Powered by PACCT and The Nightlife Clerks

ADE Nachttafel in ons Kantoor van de Nacht


Op woensdag 16 oktober (15:00-17:00 uur) is de Nachttafel weer live! De Nachttafel is een late night talkshow die No Risk in samenwerking met DJBroadcast en Stichting N8BM A’DAM organiseert in ons Kantoor van de Nacht in de A’DAM Toren.
We brengen tijdens de Nachttafel professionals uit de nachtindustrie rondom een specifiek onderwerp aan tafel. Het onderwerp is elke aflevering anders, maar het overkoepelende thema is altijd de nacht-, club- en festivalindustrie.

In deze ADE-special staan wij stil bij de staat van de nacht. Wat zijn de huidige ontwikkelingen en waar liggen de uitdagingen? Waar staan wij als community en als industrie? En welke thema’s verdienen meer aandacht?

Over clubben in de metropool, een nieuwe generatie die de Amsterdam underground vormgeeft, de (toekomstige) sluiting van zes Amsterdamse clubs, veiligheid, vrijheid en inclusie op de dansvloer, ruimte in de stad, toegankelijkheid van de clubscene en de groeiende druk van commercie op nachtcultuur en vrije ruimte. Zomaar een greep uit de onderwerpen die woensdag ter sprake komen.

TAFEL 1: Observaties in de Amsterdamse nacht
Eelco Couvreur (journalist, hoofdredacteur DJBroadcast)
Janeth Domingos (doorhost)
Ghamte Schmidt (MC, mede oprichter Bureau Punt)
David Wouters (oprichter Cadence Culture)

TAFEL 2: De Amsterdamse clubcultuur en underground
Danny Lee (mede-oprichter Chin Chin Club)
Tinke Donkers (rave organisator)
Lysa da Silva (artiest onder alias LYZZA, X3)
Wisse Vollaers (mede-oprichter Garage Noord)

De Nachttafel extra
Na de Nachttafel over de staat van de nacht, serveren wij een speciale uitsmijter: een expert talk over de uitspraak van het Europees Hof van Justitie in de ‘sampling’-zaak van de Duitse groep Kraftwerk tegen twee producers, Pelham en Haas.
Oordeel van het Hof: muziek samplen (hergebruiken) mag enkel met toestemming, tenzij het fragment zo wordt veranderd dat het anders klinkt dan het origineel. Een uitspraak met grote gevolgen voor artiesten die muziek samplen, iets wat vaak gebeurt in hiphop- en dancemuziek.
Advocaat van de nacht Bjorn Schippers gaat in gesprek met Hermann Lindhorst (advocaat Kraftwerk) en Udo Kornmeier (advocaat Moses Pelham). Zij verschijnen voor het eerst samen in een talkshow om te praten over deze zaak. Kijken dus!

Bijwonen en live uitzending
De Nachttafel is woensdag 16 oktober van 15:00 tot 17:00 uur. Er is plek voor publiek. Mail naar sophie@nachtburgemeester.amsterdam als je wil komen. De uitzending wordt ook live uitgezonden op de Facebookpagina van de Nachtburgemeester en kun je daarna terugkijken op de Nachtburgemeester website.

Meerdere festivals afgelast door noodweer tijdens Pinksteren

.
Afgelopen pinksterweekend hadden we in Nederland twee dagen noodweer. De storm zorgde in het hele land voor veel overlast en problemen op de weg, en verzekeraars kregen heel veel schademeldingen binnen.

Omdat het Pinksteren was (en omdat Nederland een enorm festivalland is), stonden er natuurlijk heel veel festivals op de planning – bijvoorbeeld Pleinvrees, Freshtival, Harmony of Hardcore en natuurlijk Pinkpop. In totaal zouden er meer dan 60 festivals plaatsvinden, en omdat veel festivals meerdere dagen duren kwam het neer op ruim 120 festivaldagen. No Risk verzekerde daar ongeveer een kwart van.

De storm heeft voor veel problemen gezorgd tijdens het drukke festivalweekend. Festivalterreinen en noodweer zijn namelijk een erg slechte combinatie: veel mensen bij elkaar, tenten en constructies die om kunnen waaien, elektrische apparatuur die nat kan worden geregend. Festivalorganisaties moesten afgelopen weekend allerlei maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het terrein veilig genoeg was. Sommige festivals, waaronder Pinkpop, gingen daarom later open dan gepland. Voor bezoekers die toch al eerder naar het festivalterrein waren gekomen, moest opvang worden geregeld. Een aantal andere festivals – bijvoorbeeld Pleinvrees, Drift Festival en OHM Festival – kon de veiligheid van hun bezoekers niet garanderen, en moest daarom zelfs geannuleerd worden.

Afgelopen weekend was dus weer eens duidelijk te zien waarom festivalorganisaties altijd een annuleringsverzekeringc moeten afsluiten. Een annuleringsverzekering zorgt er namelijk voor dat een organisatie alle kosten die gemaakt zijn terugbetaald krijgt als hun evenement afgelast moet worden.

De Volkskrant: “Nederland is wereldkampioen festivals vieren en daar moeten we trots op zijn”

Op de Volkskrant verscheen vorige week een leuk artikel over Nederland als wereldkampioen festivals organiseren. Nederland is niet alleen het meest befestivalde land ter wereld, Nederlanders zijn ook erg goed in het organiseren van festivals. Evenementen worden in ons land erg strak georganiseerd en verlopen vrijwel altijd zonder problemen. Bovendien wordt Nederlandse festivaltechniek en -kennis al jaren met veel succes geëxporteerd naar het buitenland. We zijn echt een gidsland, bijvoorbeeld op het gebied van podiumontwerp, betalingssystemen en duurzaamheid op festivals, en natuurlijk ook op het gebied van evenementenverzekeringen.

Wij merken ook absoluut dat Nederland op het gebied van evenementenverzekeringen erg ver is. Nederlandse festivalorganisatoren hebben alles heel exact op papier staan en werken nauw samen met verzekeraars, terwijl festivals in het buitenland nog vaak niet of niet goed verzekerd worden. We weten in Nederland simpelweg meer over evenementenverzekeringen dan in de meeste andere landen.

En we durven wel te zeggen dat No Risk in Nederland dé partij is op het gebied van evenementenverzekeringen. Het is daarom niet gek dat niet alleen honderden Nederlandse organisaties hun festivals via No Risk verzekeren, maar ook honderden buitenlandse organisaties (uit alle werelddelen).

RTL Nieuws schrijft over samenwerking No Risk – YoungOnes

.No Risk werkt sinds kort samen met YoungOnes, een digitaal platform voor on-demand freelanceklussen. Leden van YoungOnes kunnen op een speciaal ontworpen landingspagina direct een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Als ze tijdens hun werk schade toebrengen aan anderen of aan eigendommen van anderen, beschermt deze verzekering ze tegen de financiële gevolgen van schadeclaims.

Hier verscheen vrijdag een artikel over op RTL Nieuws, en we vinden het leuk om dit even te delen!

Dat RTL Nieuws hier nu over schrijft is niet toevallig. Er is tegenwoordig veel aandacht voor het feit dat freelancers vaak niet of niet voldoende verzekerd zijn. Zo willen verschillende politieke partijen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor zzp’ers verplichten, en opdrachtgevers eisen steeds vaker dat freelancers een aansprakelijkheidsverzekering hebben.

Bij No Risk kunnen freelancers alle verzekeringen vinden die zij nodig hebben. (Je hoeft daarvoor natuurlijk niet lid te zijn van YoungOnes). Als je als freelancer in de evenementenbranche werkt, ga je naar de Events zzp-pagina, en als je in de filmindustrie werkt, ga je naar de Cast & Crew-pagina. De meeste verzekeringen kan je meteen online afsluiten!

Hoe verzeker je je evenement tegen terrorisme?

 

Evenementenorganisatoren vragen ons regelmatig hoe ze hun evenementen het best kunnen verzekeren tegen terrorisme of terreurdreiging. Dit kan op twee manieren, en het is als organisator goed om te weten wat beide opties inhouden:

  • Verzekeren via de NHT (Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorisme). De NHT zorgt er samen met de overheid voor dat er tot €1 miljard per jaar beschikbaar is om schade door een terroristische aanslag te vergoeden. Nadelen zijn het feit dat je er bij de NHT niet zeker van bent dat je het hele verzekerde bedrag terugkrijgt. Bovendien kan het lang duren voordat je je geld ontvangt. Alleen evenementen die in Nederland plaatsvinden kunnen worden verzekerd via de NHT.
  • Je kan er ook voor kiezen om een aparte terrorismeverzekering af te sluiten. Je bent dan niet afhankelijk van de NHT, en weet dus zeker dat je het hele verzekerde bedrag terugkrijgt. Bovendien wordt je geld snel uitgekeerd – en dat hebben de meeste organisaties nodig om de continuïteit van hun bedrijf te kunnen waarborgen.
    Als je een evenement in het buitenland organiseert dan moet je sowieso voor deze optie kiezen.

Twijfel je welke soort verzekering het best bij jouw evenement past, of wil je meer informatie?
Neem contact met ons op!