De verzekerings- en financiële producten voor de filmindustrie: een volledig overzicht

Voor filmproducties bestaan er verschillende verzekeringen en financiële producten. Welke producten je nodig hebt hangt af van de soort productie die je gaat maken. Een producent die commercials maakt voor bedrijven, heeft andere verzekeringen of dekkingen nodig dan een grote filmproducent die een Netflix-serie maakt.

Lees verder “De verzekerings- en financiële producten voor de filmindustrie: een volledig overzicht”

Bescherm je commercial, event video of videoclip tegen onverwachte risico’s

Als filmmaker weet je dat dat er veel tijd, energie en middelen gaan zitten in het creëren van mooie en succesvolle video’s – of je nou commercials maakt, event video’s, bedrijfsvideo’s of bijvoorbeeld videoclips. Maar wat als er iets fout gaat tijdens de productie, zoals bijvoorbeeld een camera die valt of een locatie die toch niet beschikbaar is? Om je te beschermen tegen dat soort risico’s heb je een mediaproductieverzekering nodig.

Lees verder “Bescherm je commercial, event video of videoclip tegen onverwachte risico’s”

Tussenpersonen kunnen feesten en evenementen nu verzekeren via No Risk

Stel je voor: je bent tussenpersoon en een van je vaste klanten organiseert een dorpsfeest. Ze vraagt jou om dat te verzekeren, maar je hebt geen ervaring met het verzekeren van evenementen. Je weet niet precies hoe het zit met dingen als non-appearance, annulering door mogelijk slecht weer, en het verzekeren van gehuurde geluidsapparatuur. Wat nu?

Lees verder “Tussenpersonen kunnen feesten en evenementen nu verzekeren via No Risk”

No Risk maakt online aanvragen van evenementen- en filmverzekeringen mogelijk voor tussenpersonen

Tussenpersonen kunnen vanaf nu een aantal gespecialiseerde verzekeringen afsluiten via No Risk. Wij lanceren deze week vier handige online aanvraagtools, waar tussenpersonen die daar zelf niet in gespecialiseerd zijn, verzekeringen kunnen aanvragen voor evenementen, bruiloften, groepsreizen en media- en filmproducties.

Lees verder “No Risk maakt online aanvragen van evenementen- en filmverzekeringen mogelijk voor tussenpersonen”

Het verhaal van een filmproductie die werd gered door een mediaproductieverzekering

Bij het maken van een filmproductie is het altijd een uitdaging om creativiteit te combineren met logistiek. Om je visie tot leven te brengen en een prachtige film, serie of documentaire te maken, is een zorgvuldige planning en organisatie nodig. Je hebt te maken met cast en crew, gehuurde locaties, dure apparatuur en een precieze planning. En met zoveel variabelen in het spel, bestaat altijd dat de kans dat er iets fout gaat.

Lees verder “Het verhaal van een filmproductie die werd gered door een mediaproductieverzekering”

Waarom elke filmmaker een mediaproductieverzekering nodig heeft

Bij het maken van een filmproductie komt veel kijken: drukke sets, dure apparatuur en een uitgebreide planning. Of je nou een documentaire, een commercial, een bedrijfsvideo of een grote Netflix-serie gaat maken, als filmmaker krijg je te maken met een breed scala aan uitdagingen. En met zoveel variabelen in het spel, is het niet gek dat er ook talloze dingen fout kunnen gaan.

Lees verder “Waarom elke filmmaker een mediaproductieverzekering nodig heeft”

No Risk x VNPF: verzekeringen voor poppodia en festivals

Als poppodium of festivalorganisatie hou je je natuurlijk het liefst alleen maar bezig met het organiseren van mooie concerten en festivals. Maar het is belangrijk om daarbij ook na te denken over de risico’s die je loopt. Denk bijvoorbeeld aan last-minute afzeggingen, ongelukken of schade aan geluidsapparatuur. Als er dingen misgaan kan dat je veel geld kosten, of zelfs het voortbestaan van het poppodium of festival in gevaar brengen. Daarom is het belangrijk je poppodium of festival goed te verzekeren – en daarvoor kunnen VNPF-leden terecht bij No Risk.

Lees verder “No Risk x VNPF: verzekeringen voor poppodia en festivals”

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering voor groepsreizen?

Als organisator van een groepsreis heb je het druk met het boeken van vluchten, het regelen van accommodaties en het plannen van leuke activiteiten. Het afsluiten van een goede verzekering zou daarbij ook op je to-dolijstje moeten staan. Dat is misschien niet het meest spannende deel van de organisatie, maar het kan je wel een hoop ellende besparen. Het kan je reis zelfs redden als die in het water dreigt te vallen!

Er zijn twee verzekeringen die je kan afsluiten voor je groepsreis: een annuleringsverzekering en een reisverzekering. Maar wat is het verschil tussen deze twee verzekeringen, en welke is het meest geschikt voor jouw groepsreis?

Lees verder “Wat is het verschil tussen een reisverzekering en een annuleringsverzekering voor groepsreizen?”

Onverwachte annulering van een personeelsreis – geen zorgen!

Stel je voor: je organiseert als bedrijf een personeelsreis naar een prachtige bestemming in het buitenland. Alles is tot in de puntjes geregeld: de vluchten, het verblijf en de activiteiten. Iedereen heeft er zin in en kijkt er al maanden naar uit. Maar dan gebeurt er iets onverwachts en moet de reis worden geannuleerd. Het kan een enorme teleurstelling zijn, en als je niet goed verzekerd bent, kan het ook nog eens een financiële tegenvaller worden. Lees verder “Onverwachte annulering van een personeelsreis – geen zorgen!”

De annuleringsverzekering voor groepsreizen: de dekkingen op een rij

De recent gelanceerde annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen van No Risk is bedoeld voor allerlei soorten groepsreizen. Van een personeelsreis naar Sevilla tot een bedrijf dat naar een congres gaat in Londen, en van een vriendengroep die naar de Formule 1 gaat in het buitenland, tot een vereniging die een stedentrip organiseert.

Omdat de kans altijd bestaat dat dit soort reizen onverwachts moeten worden afgelast of uitgesteld, vroegen organisatoren ons regelmatig of er een goede verzekering bestond die dat risico afdekte voor groepsreizen. Dat was niet het geval, en dus hebben wij zo’n verzekering zelf ontwikkeld.

Lees verder “De annuleringsverzekering voor groepsreizen: de dekkingen op een rij”