Klachtenprocedure
Wij streven ernaar om je altijd naar tevredenheid te helpen. Het is de bedoeling dat je jouw klacht eerst indient bij je contactpersoon. Heb je het gevoel dat je er met jouw contactpersoon niet uitkomt? Dan kan je een officiële klachtenprocedure starten.
Wat is een klacht en hoe kan je een klacht indienen?
Onder een klacht verstaan wij iedere formele uiting van ontevredenheid die aan ons is gericht. Leg altijd eerst je ontevredenheid neer bij je contactpersoon. Als je er samen niet uitkomt, kan je schriftelijk een klacht indienen gericht aan de directie van No Risk. Dat kan je doen door een email te sturen naar info@norisk.eu.
Welke informatie moet je verstrekken?
Voor het behandelen van een klacht hebben wij de volgende gegevens nodig:
- Je naam, adres, woonplaats en contactgegevens.
- Op welke datum de klacht is ontstaan.
- Waarover de klacht gaat (klachtomschrijving).
Hoe worden de klachten behandeld?
Na ontvangst van de klacht, stellen wij een klachtencoördinator aan. Dat kan de directie zijn of een speciale commissie. De klacht wordt nooit behandeld door de medewerker(s) die direct betrokken is/zijn bij de betreffende zaak.
Wanneer krijg je een ontvangstbevestiging?
Na het versturen van de klacht ontvang je binnen maximaal 7 dagen een ontvangstbevestiging. Krijg je deze niet, dan kan het zijn dat je een verkeerd e-mailadres hebt ingevoerd. Wij kunnen dan ook geen contact met je opnemen via de mail. Heb je geen ontvangstbevestiging gekregen? Dan kan je het beste nogmaals een mail sturen of telefonisch contact opnemen.
Wanneer wordt je klacht inhoudelijk behandeld?
De interne behandeling van je klacht duurt maximaal 14 dagen vanaf het ontvangen van de klacht. Binnen 21 dagen na de ontvangstbevestiging ontvang je onze definitieve reactie: een schriftelijke motivering van het ingenomen standpunt. Er kan van deze termijn worden afgeweken als er meer informatie nodig is voor de beoordeling en afhandeling van de klacht. Wij zullen dit tijdig communiceren en de benodigde informatie bij je uitvragen. Je krijgt daarbij een redelijke termijn voor het beantwoorden en toesturen van de benodigde informatie. Als de klachtencommissie de klacht ongegrond verklaart, wijzen wij je nogmaals op de mogelijke vervolgstappen die je kan nemen.
Ombudsman Financiële Dienstverlening
Binnen drie maanden na onze definitieve reactie, kan je jouw klacht voorleggen bij de onafhankelijke Ombudsman Financiële Dienstverlening. De Ombudsman maakt deel uit van het Kifid en bemiddelt tussen partijen.
Geschillencommissie van het Kifid
Leidt de bemiddeling van de Ombudsman voor jou niet tot een bevredigende oplossing? Dan kan je binnen drie maanden na zijn uitspraak de klacht voorleggen aan de Geschillencommissie van het Kifid. De behandeling door de Geschillencommissie kost € 50,- en als het Kifid de klacht ongegrond heeft bevonden, zijn de kosten € 100,-.
Het Kifid aansluitingsnummer van No Risk is 300.012460.
De uitspraak van het Kifid is bindend. Dit betekent dat beide partijen zich moeten houden aan de uitspraak van het Kifid.
Commissie van Beroep
Wanneer je de beslissing van de Geschillencommissie niet accepteert, kan je jouw klacht sturen naar de Commissie van Beroep. Dit kan alleen onder bepaalde voorwaarden. Deze kan je vinden op de website van het Kifid.
Naar de rechter
Ben je na deze stappen niet tevreden met de uitspraken? Dan kan je jouw klacht voorleggen aan de burgerlijke rechter.
De rechter beoordeelt de zaak niet opnieuw, maar voert een beperkte toets uit betreft de inhoud en de totstandkoming van de bindende uitspraak.