Binnenkant bus.jpg

No Risk lanceert eerste annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen

Hannah Persbericht 3 min

No Risk heeft een nieuwe annuleringsverzekering ontwikkeld voor incentive- en groepsreizen. Omdat we van klanten vaak de vraag kregen of er een verzekering bestond die je als organisator van een groepsreis beschermt tegen het risico dat de reis onverwachts moet worden afgelast, hebben we deze verzekering na overleg met de branche zelf ontwikkeld.

Als je een groepsreis organiseert, bestaat altijd de kans dat er iets gebeurt waardoor de reis onverwachts moet worden afgelast of verplaatst. Stel dat er onderweg naar Schiphol een staking plaatsvindt in het openbaar vervoer, waardoor jij en je collega’s de vlucht voor jullie groepsreis naar Marrakesh missen. Of de reis gaat niet door omdat het congres waar de groep heen zou gaan is gecanceld.

Er bestond geen goede verzekering om het risico dat een groepsreis wordt gecanceld mee te ondervangen. “Organisatoren van groepsreizen sluiten meestal een evenementenverzekering of een reisverzekering af, maar omdat die verzekeringen niet echt bedoeld zijn voor groepsreizen bieden ze geen passende dekking,” zegt Brent Zaal van No Risk. “Omdat klanten ons regelmatig vroegen om een goede oplossing voor groepsreizen, hebben we deze annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen ontwikkeld.”

De nieuwe annuleringsverzekering van No Risk zorgt ervoor dat de organisator van een groepsreis de kosten vergoed krijgt als de reis onverwachts moet worden afgelast of verplaatst door dingen als stakingen, faillissement van een hotel of overlijden van een deelnemer aan de reis. Als er extra kosten moeten worden gemaakt om ervoor te zorgen dat de reis toch nog door kan gaan – dus als er bijvoorbeeld een bus moet worden gehuurd omdat er een staking plaatsvindt in het openbaar vervoer – dan krijgt de klant die kosten ook terugbetaald van de verzekeraar.

De verzekering kan worden afgesloten door allerlei soorten groepsreizen, van een personeelsreis tot een vriendengroep die naar de Formule 1 gaat in het buitenland, tot een trip van een vereniging. Voor bureaus die incentivereizen organiseren is het een goed idee de verzekering voor hun klanten af te sluiten. In dat geval wordt niet alleen de klant beschermd, maar is ook eventuele financiële schade die je als bureau lijdt, verzekerd.

De annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen kan je makkelijk en snel afsluiten op onze website. Je kan ook berekenen hoeveel premie je gaat betalen voor je groepsreis of een offerte aanvragen.