Cameraman.jpg

Het verhaal van een filmproductie die werd gered door een mediaproductieverzekering

Hannah Persbericht 3 min

Bij het maken van een filmproductie is het altijd een uitdaging om creativiteit te combineren met logistiek. Om je visie tot leven te brengen en een prachtige film, serie of documentaire te maken, is een zorgvuldige planning en organisatie nodig. Je hebt te maken met cast en crew, gehuurde locaties, dure apparatuur en een precieze planning. En met zoveel variabelen in het spel, bestaat altijd dat de kans dat er iets fout gaat.

Om je productie te beschermen tegen onverwachte tegenslagen, is het belangrijk een mediaproductieverzekering af te sluiten. Een mediaproductieverzekering beschermt je tegen dingen die fout kunnen gaan tijdens het productieproces, en biedt producenten gemoedsrust en financiële bescherming.

In dit artikel bekijken we een specifiek geval waarin de mediaproductieverzekering een productie veel geld heeft bespaard na een onverwachte tegenslag.

De ongelukkige gebeurtenis
Tijdens de productie van een film brak een van de hoofdrolspelers zijn arm. Het was een gecompliceerde breuk, en de acteur kon een tijdje niet werken. Vier geplande draaidagen moesten worden gecanceld en verplaatst. Het opnieuw plannen en organiseren van deze draaidagen bracht uiteraard extra kosten met zich mee. Bovendien vond een deel van de scènes plaats op een boot en in een auto, en die voertuigen moesten nu langer worden gehuurd. Ook moesten vergunningen en voorzieningen opnieuw worden aangevraagd en georganiseerd.

Non-appearance dekking
Omdat de acteur zo’n grote rol had dat het filmen zonder hem niet door kon gaan, had de producent gelukkig ‘non-appearance dekking’ voor hem afgesloten. Non-appearance dekking is een optioneel onderdeel van de mediaproductieverzekering, dat ervoor zorgt dat een producent de extra kosten vergoed krijgt die hij moet maken als een lid van de cast of crew onverwachts uitvalt. Ook had de producent ervoor gezorgd dat de acteur op tijd de vereiste gezondheidsverklaring had ingevuld.

De mediaproductieverzekering redt de productie
De verzekeraar werd op de hoogte gebracht van de situatie en er werd een claim ingediend, waarin duidelijk werd gemaakt welke extra kosten de producent had moeten maken voor het cancellen en opnieuw organiseren van de vier draaidagen. De verzekeraar ging akkoord met de claim, en de producent kreeg alle extra gemaakte kosten terugbetaald.

Eind goed al goed
De gebroken arm van de hoofdrolspeler had een groot probleem kunnen zijn voor deze producent, maar de mediaproductieverzekering zorgde ervoor dat de scenes later konden worden opgenomen zonder dat dat de producent meer geld kostte. Het was goed dat de producent ervoor had gezorgd dat de gezondheidsverklaringen op tijd waren ingevuld en opgestuurd – als hij dat niet had gedaan dan was er geen dekking geweest.