Financieel advies voor de Nederlandse filmwereld

Bij het maken van media- en filmproducties komt veel kijken: drukke sets, dure apparatuur en een uitgebreide planning. En hoe goed je ook voorbereid bent, er kan altijd iets misgaan. Daarom is het voor filmproducties belangrijk dat ze goed verzekerd zijn.

Filmproducenten hoeven niet meer naar het buitenland voor completion bonds en verzekeringen. En als ze in de cash flowproblemen zitten, kunnen ze ook bij ons terecht. Bij No Risk vind je deskundig advies en bemiddeling over alle financiële producten die je als filmproductie nodig hebt.

Mediaproductieverzekering

Deze verzekering biedt dekking tegen allerlei dingen die fout kunnen gaan tijdens het maken van een media-/filmproductie. Bijvoorbeeld bij schade aan materialen, of het moeten onderbreken of annuleren van de productie.
 

Completion bond

Met het afsluiten van een completion bond garandeert een productiebedrijf aan de
financiers dat een film zal worden opgeleverd. Als dat niet mogelijk blijkt, worden de financiers schadeloos gesteld.
 

Errors & Omissions

De inhoud van een filmproductie kan leiden tot schadeclaims. Je kan bijvoorbeeld beschuldigd worden van het schenden van copyrights of van plagiaat.
Een E&O-verzekering beschermt producenten hiertegen.
 

Cash flow-faciliteit

Filmproductiebedrijven krijgen tijdens de productie van een film vaak te maken met een cash flow-probleem. Om dit probleem op te vangen, bieden wij een cash flow-faciliteit aan voor filmproducties met een budget boven de €2.000.000.