Rubrieken mediaproductie­verzekering

Onze mediaproductieverzekering bestaat uit zes rubrieken:

  1. Opnamemateriaal
  2. Uitval van belangrijke personen
  3. Extra kosten
  4. Productiemateriaal
  5. Eigendommen van derden
  6. Geld

1. Opnamemateriaal

Deze verzekering dekt schade, verlies, vernietiging en defecten aan opnamemateriaal. Met opnamemateriaal worden dingen bedoeld als negatieven, videobanden, geluidsbanden en digitale apparaten die worden gebruikt om beelden en geluiden op te nemen en op te slaan.

2. Uitval van belangrijke personen

Als personen die belangrijk zijn voor een productie (bv. hoofdrolspelers of de regisseur) ziek worden of om een andere reden niet kunnen werken, dan moeten er vaak extra kosten worden gemaakt. Bijvoorbeeld omdat bepaalde scènes pas weer gefilmd kunnen worden als die persoon terug is. Deze verzekering dekt de extra kosten die in zo’n geval gemaakt worden. Let op: je moet van tevoren opgeven welke personen je wil verzekeren.

3. Extra kosten

Als een productie moet worden afgelast, uitgesteld of onderbroken, worden de kosten die je al hebt gemaakt en de extra kosten die je nog moet maken vergoed.

4. Productiemateriaal

Als spullen die tijdens een productie gebruikt worden beschadigd raken, kapotgaan of kwijtraken, dan betaalt de verzekeraar de waarde van deze materialen. Het gaat dan bijvoorbeeld om camera’s, lenzen, geluidsapparatuur, props, sets, decor en garderobe.

5. Eigendommen van derden

Als je tijdens een productie spullen van derden gebruikt en die spullen raken beschadigd, gaan kapot of raken kwijt, dan worden de schade en de bijkomende proceskosten vergoed.

6. Geld

Als tijdens een productie cash geld gestolen wordt of kwijtraakt, dan wordt dat bedrag vergoed door de verzekeraar.

Vragen?

Neem contact op via
020 225 00 69
of stuur een mail naar
info@norisk.eu

Je kan bij ons terecht voor:

–  Mediaproductieverzekeringen
–  E&O-verzekeringen
–  Completion bonds
–  Cash flow-faciliteit