Bescherm de magie van je sinterklaasintocht: het belang van een evenementenverzekering

Ben jij dit jaar druk bezig met het organiseren van een gezellige sinterklaasintocht? Dan heb je vast van alles aan je hoofd: van de planning en het regelen van een goede muziekinstallatie, tot het overhalen van de goedheiligman om dit jaar jouw dorp of stad te bezoeken. Maar heb je al nagedacht over het regelen van een verzekering? Het is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel een goed idee om het regelen van een evenementenverzekering ook op je to do-lijstje te zetten. Dan kan je met een gerust hart genieten van alle magie en vreugde.

Waarom heeft jullie sinterklaasintocht een evenementenverzekering nodig?
Een evenementenverzekering beschermt je als organisator tegen allerlei risico’s die je loopt bij het organiseren van een evenement. Niet alleen grote festivals hebben een evenementenverzekering nodig; ook als je een kleiner evenement organiseert – zoals dus bijvoorbeeld een sinterklaasintocht – is het een goed idee om een evenementenverzekering af te sluiten. Als er tijdens het evenement (of tijdens de op- of afbouw) dingen misgaan, dan zorgt de verzekering ervoor dat de schade vergoed wordt. Met een evenementenverzekering bescherm je de sinterklaasintocht die je organiseert dus tegen vervelende verrassingen en onverwachte kosten.

Wat wordt er allemaal gedekt?
Stel je eens voor: het prachtig versierde podium raakt beschadigd of de geluidsinstallatie valt om en gaat kapot. Een evenementenverzekering zorgt ervoor dat je de kosten in zulke gevallen terugbetaald krijgt. Maar dat is niet alles. Wat als er tijdens de sinterklaasintocht een toeschouwer struikelt over een verdwaalde kabel? Of als een Piet van het podium valt? De evenementenverzekering zorgt ervoor dat de medische kosten dan vergoed worden. Ook kan je ervoor kiezen aansprakelijkheidsdekking aan je evenementenverzekering toe te voegen, zodat je beschermd bent tegen eventuele schadeclaims die tegen je organisatie kunnen worden ingediend als er iets fout gaat.

Kosten en online afsluiten
Hoeveel de verzekering voor jullie sinterklaasintocht kost, hangt af van wat je wil verzekeren. Je bepaalt zelf welke dekkingen je wel en niet wil verzekeren, en voor hoeveel. Voor een sinterklaasintocht is het meestal aan te raden in ieder geval voor materiaal-, ongevallen- en aansprakelijkheidsdekking te kiezen. Maar kijk vooral zelf even naar de verschillende dekkingen, of neem contact met ons op om de opties te bespreken. Het afsluiten van ‘non-appearance dekking’ voor die goede Sint is waarschijnlijk niet nodig, dat scheelt.

Je kan hier heel makkelijk en snel berekenen hoeveel het verzekeren van jullie intocht kost, en je kan de verzekering ook meteen online afsluiten. De polis heb je meestal binnen een dag!