No Risk en Keplerfilm present: scriptontwikkelingswedstrijd Tipping Point

Tipping Point is een scriptontwikkelingswedstrijd georganiseerd en gefinancierd door No Risk en filmproductiehuis Keplerfilm. De wedstrijd biedt drie scenaristen elk een vergoeding van €20.000 voor het schrijven van de eerste versie van hun filmscenario, waarin de klimaatproblematiek een belangrijk onderdeel vormt van het thema of het plot. Het doel van de wedstrijd is het promoten van inspirerende films die het publiek aanmoedigen actie te ondernemen tegen de klimaatcrisis.

Tipping Point moedigt zowel gevestigde scenaristen als nieuwe talenten aan hun idee in te sturen. Tipping Point zoekt speelfilmplannen in alle denkbare genres: van thriller tot comedy, van actie tot drama. En moedigt ook aan tot verhalen voor een jonger publiek. Deelnemers moeten al minimaal één (korte) film hebben geschreven die is (mede)gefinancierd door een Nederlands cultureel of audiovisueel fonds, een televisieomroep of een streamer.

De selectiecommissie, bestaande uit Janey van Ierland (Director, Content Acquisitions Benelux bij Netflix), Carice van Houten (actrice INSTINCT, GAME OF THRONES, ZWARTBOEK) en Ido Abram (SEE NL), zal uiteindelijk drie Tipping Point-projecten selecteren. Het geldbedrag is vrij te besteden aan de ontwikkeling van een eerste versie van een scenario en de winnaars krijgen een jaar om hieraan te werken. Keplerfilm behoudt het eerste recht om in samenwerking met elke winnaar de film verder te ontwikkelen en te realiseren.

Lees hier meer over de wedstrijd en de precieze spelregels >

Meld je hier aan voor Tipping Point >