Interview met Anita Winters van One of the Guys en The Event Warehouse

Nu we middenin het festivalseizoen zitten en onze nieuwe online aanvraagstraat volop wordt gebruikt, waren we benieuwd hoe het online aanvragen van evenementenverzekeringen wordt ervaren door onze klanten. We spraken Anita Winters hierover. Zij werkt bij evenementenorganisaties One of the Guys en The Event Warehouse, de organisatoren van onder andere Paaspop.

Kan je iets vertellen over jezelf en de organisatie?

One of the Guys en The Event Warehouse behoren tot de grootste evenementenorganisaties van Nederland. Het bekendste en grootste evenement dat we organiseren is Paaspop. Maar we organiseren heel veel evenementen, wel meer dan honderd per jaar. Andere evenementen waar je misschien van hebt gehoord zijn bijvoorbeeld WiSH Outdoor, SMÈRRIG, Elsom en de QMusic the Party Fout tour door het hele land. We doen dus dat soort grote festivals, maar ook veel kleinere evenementen. We werken daarnaast vaak samen met andere organisaties.

 

Hoe groot is het bedrijf en hoe lang werk je er al?

We zijn nu met ongeveer dertig mensen. Voordat corona uitbrak ging het heel goed en was het bedrijf erg snel aan het groeien. Dat kwam natuurlijk een tijdje stil te liggen, maar nu draaien we gelukkig weer volop. Ik werk er nu ongeveer vier jaar. Ik ben de moeder van een van de oprichters, en ze hebben mij gevraagd om de financiële zaken en de verzekeringen te regelen. Ik werk hiernaast ook bij Interpolis, dus ik heb ook wel ervaring met verzekeringen, dat komt goed uit.

Hoe zijn jullie de coronaperiode doorgekomen?

Dat was natuurlijk voor de hele branche een heel vervelende periode. We waren wel steeds bezig met het maken van planningen, beginnen met organiseren en dingen klaarzetten, maar dan kon het steeds weer niet doorgaan. Veel teleurstellingen dus. Maar we hebben het overleefd, de tijd goed gebruikt om de organisatie verder te professionaliseren en klaar te maken voor de toekomst. Nu zijn we weer volop bezig en de toekomst ziet er rooskleurig uit.

Hoe ben je bij Klap No Risk terechtgekomen?

The Event Warehouse, de oprichters van Paaspop en een aantal andere evenementen, waren al langer klant van Klap No Risk. Via hen zijn we bij jullie terechtgekomen, en nu verzekeren we al onze festivals bij jullie.

Hoe gaat het aanvragen van verzekeringen?

We houden een Excelsheet bij waarin ik opschrijf hoeveel bezoekers elk evenement verwacht, de budgetten, materiaalkosten, etc. Op basis daarvan bepalen we wat we willen verzekeren, en als dat rond is gaan we naar Klap No Risk. Meestal vragen we de verzekering ongeveer drie weken van tevoren aan – ook omdat de angst nu nog wel bestaat dat er toch weer maatregelen komen. Als de angst voor corona echt helemaal weg is, dan zullen we de verzekeringen weer iets langer van tevoren gaan aanvragen.

Kan je zelf goed inschatten wat je wel en niet moet verzekeren, of heb je daar hulp bij nodig?

Voor grote evenementen bel of mail ik jullie altijd, en dan krijgen we advies en een offerte. En voor de kleinere evenementen bereken ik de premies en vraag ik de verzekeringen online aan. Wat ik fijn vind aan jullie is dat de lijnen zo kort zijn. Als ik een vraag heb kan ik Maarten of kantoor altijd even bellen en krijg ik meteen antwoord. Het inschatten van de risico’s vind ik wel redelijk straightforward. Dingen als materiaal en aansprakelijkheid verzekeren we eigenlijk standaard. We kijken naar de materiaalkosten en bezoekersaantallen etc., en dan is het goed in te schatten wat we moeten verzekeren. Alleen over annulering en slecht weer is er altijd twijfel. Voor binnenevenementen verzekeren we annulering nooit, maar voor buiten is het altijd weer een twijfelpunt. Het is namelijk een dure verzekering. Maar het weer wordt steeds extremer in Nederland, dus als je het mij vraagt is het wel een belangrijke verzekering om af te sluiten.

Hoe bevalt onze nieuwe online aanvraagstraat?

Omdat we zoveel evenementen organiseren, gebruik ik de aanvraagstraat veel. Ik vind het goed werken. Het is fijn om de premies zelf online te kunnen berekenen en meteen een offerte te hebben. In het begin waren er wel dingen die niet helemaal goed werkten, zoals dat een polis op naam van een verkeerd evenement stond. Maar ik merkte dat jullie de aanvraagstraat nog aan het verbeteren waren, ik zag dat dat soort problemen steeds snel werden opgelost. Dus ja, ik ben wel tevreden. Ik vind het heel fijn dat niet alles meer per mail of telefonisch hoeft.