De annuleringsverzekering voor groepsreizen: de dekkingen op een rij

De recent gelanceerde annuleringsverzekering voor incentive- en groepsreizen van No Risk is bedoeld voor allerlei soorten groepsreizen. Van een personeelsreis naar Sevilla tot een bedrijf dat naar een congres gaat in Londen, en van een vriendengroep die naar de Formule 1 gaat in het buitenland, tot een vereniging die een stedentrip organiseert.

Omdat de kans altijd bestaat dat dit soort reizen onverwachts moeten worden afgelast of uitgesteld, vroegen organisatoren ons regelmatig of er een goede verzekering bestond die dat risico afdekte voor groepsreizen. Dat was niet het geval, en dus hebben wij zo’n verzekering zelf ontwikkeld.

Maar wat houdt die annuleringsdekking nou precies in? En uit welke dekkingen bestaat de verzekering verder precies? We zetten het voor je op een rij:

 • Annulering van de reis
  Als je groepsreis moet worden afgelast vanwege een onverwachtse gebeurtenis – bijvoorbeeld omdat er een staking plaatsvindt waardoor de groep de vlucht mist, als het reisadvies voor het land van bestemming verandert, of als het hotel waar de groep zou verblijven failliet gaat – dan zorgt de verzekering ervoor dat je de kosten die je al hebt gemaakt terugbetaald krijgt.
 • Uitstel, verplaatsen of eerder terugkomen 

  De verzekering biedt niet alleen dekking als de reis moet worden afgelast. Ook als de reis moet worden uitgesteld, verplaatst of als de groep bijvoorbeeld eerder moet terugkomen vanwege een onverwachtse omstandigheid, dan krijg je de gemaakte kosten terug.

 • Vervangend vervoer of verblijf
  Als het voor het doorgaan van de reis nodig is om vervangend vervoer of verblijf te regelen, dan worden de extra kosten die je daarvoor maakt vergoed. Dus als jullie bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig missen en dat is niet je eigen schuld, dan betaalt de verzekeraar de nieuwe trein- of vliegtickets. Of als er een staking plaatsvindt in het ov en je daarom een bus moet huren om naar het vliegveld te reizen, dan krijg je die kosten terugbetaald.
 • Aansprakelijkheid
  Als een van de deelnemers aan de reis schade veroorzaakt aan spullen of personen, dan kan je daar aansprakelijk voor worden gesteld. Deze verzekering beschermt je tegen dat soort schadeclaims.
 • Non-appearance
  Als de reis moet worden afgezegd omdat een belangrijke persoon onverwachts niet mee kan – bijvoorbeeld omdat hij ernstig ziek wordt – dan betaalt de verzekeraar de kosten die je al hebt gemaakt terug.

Organiseer je een incentive- of een groepsreis en wil je weten hoeveel premie je betaalt voor deze verzekering? Dat kan je hier online berekenen. Je kan ook een offerte opvragen of de verzekering direct online afsluiten.