Errors & Omissions

De inhoud van een filmproductie kan leiden tot schadeclaims. Je kan bijvoorbeeld beschuldigd worden van het schenden van copyrights of van plagiaat. Een Errors & Omissions-verzekering beschermt producenten hiertegen.

Wat is een E&O-verzekering?

Filmproducenten doen hun best om ervoor te zorgen dat al het materiaal dat ze in een film gebruiken, goedgekeurd is. Je hebt bijvoorbeeld auteursrechtenlicenties nodig voor de muziek die gebruikt wordt, en mensen moeten toestemming geven als ze in beeld worden gebracht. Toch kan het altijd gebeuren dat er een claim tegen een filmproductie wordt ingediend. Dat komt vaak uit de meest onverwachte hoek. De grote streamingdiensten eisen daarom tegenwoordig bijna altijd dat filmproducties een E&O-verzekering afsluiten.

Een E&O-verzekering beschermt filmproductiebedrijven als er een claim tegen hen wordt ingediend. Als ze bijvoorbeeld beschuldigd worden van het schenden van copyrights, van laster, inbreuk op privacy, plagiaat of van het beschadigen van een handelsnaam, zorgt een E&O-verzekering ervoor dat alle rechtszaakkosten worden vergoed.

Vraag je je af of het voor jouw productie nodig is een E&O-verzekering af te sluiten? Of wil je meer weten over de verzekering? Je kan ons natuurlijk altijd even bellen of mailen!

Vragen?

Neem contact op via
020 225 00 69
of stuur een mail naar
info@norisk.eu

Je kan bij ons terecht voor:

–  Mediaproductieverzekeringen
–  E&O-verzekeringen
–  Completion bonds
–  Cash flow-faciliteit