Meerdere festivals afgelast door noodweer tijdens Pinksteren

.
Afgelopen pinksterweekend hadden we in Nederland twee dagen noodweer. De storm zorgde in het hele land voor veel overlast en problemen op de weg, en verzekeraars kregen heel veel schademeldingen binnen.

Omdat het Pinksteren was (en omdat Nederland een enorm festivalland is), stonden er natuurlijk heel veel festivals op de planning – bijvoorbeeld Pleinvrees, Freshtival, Harmony of Hardcore en natuurlijk Pinkpop. In totaal zouden er meer dan 60 festivals plaatsvinden, en omdat veel festivals meerdere dagen duren kwam het neer op ruim 120 festivaldagen. No Risk verzekerde daar ongeveer een kwart van.

De storm heeft voor veel problemen gezorgd tijdens het drukke festivalweekend. Festivalterreinen en noodweer zijn namelijk een erg slechte combinatie: veel mensen bij elkaar, tenten en constructies die om kunnen waaien, elektrische apparatuur die nat kan worden geregend. Festivalorganisaties moesten afgelopen weekend allerlei maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat het terrein veilig genoeg was. Sommige festivals, waaronder Pinkpop, gingen daarom later open dan gepland. Voor bezoekers die toch al eerder naar het festivalterrein waren gekomen, moest opvang worden geregeld. Een aantal andere festivals – bijvoorbeeld Pleinvrees, Drift Festival en OHM Festival – kon de veiligheid van hun bezoekers niet garanderen, en moest daarom zelfs geannuleerd worden.

Afgelopen weekend was dus weer eens duidelijk te zien waarom festivalorganisaties altijd een annuleringsverzekeringc moeten afsluiten. Een annuleringsverzekering zorgt er namelijk voor dat een organisatie alle kosten die gemaakt zijn terugbetaald krijgt als hun evenement afgelast moet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *