Evenementen kunnen zich vanaf vandaag aanmelden bij Testen voor Toegang

Vanaf vandaag (5 juni) mogen evenementen en attracties gebruik gaan maken van toegangstesten. Om tot een evenement of activiteit te worden toegelaten, moeten bezoekers dan een coronatoegangsbewijs laten zien.

Als je een evenement wil organiseren met toegangstesten, dan kan je je nu aanmelden op de website van Testen voor Toegang. Je moet daar aangeven hoeveel bezoekers je verwacht, en hoeveel coronatests er dus ongeveer zullen worden gedaan. Daar kan dan rekening mee worden gehouden, zodat er een goede inschatting kan worden gemaakt van de totaal benodigde testcapaciteit. 

Als je je wil aanmelden bij Testen voor Toegang moet je een bewijs van een vergunning of een vergunningsaanvraag hebben van de gemeente waar je evenement plaatsvindt. Het aan te raden je zo snel mogelijk aan te melden. Vanaf 1 juli kan dat uiterlijk drie weken voor de week waarin je evenement plaatsvindt.

Testen voor Toegang streeft ernaar organisatoren binnen 9 werkdagen te laten weten of er genoeg testcapaciteit is voor hun evenement. Ook de gemeente wordt op de hoogte gesteld, want uiteindelijk is het de gemeente die beslist of en hoe het evenement kan plaatsvinden (of er nou genoeg testcapaciteit is of niet).

Op de website van Testen voor Toegang vind je meer informatie over het gebruik van toegangstesten. Er wordt bijvoorbeeld meer uitgelegd over het informeren van bezoekers, het trainen van medewerkers, het gebruik van de CoronaCheck Scanner, en het inrichten van de entree van je evenement.

Voor evenementen die toegangstesten inzetten, zal er meer mogelijk zijn dan voor evenementen die dat niet doen. De precieze regels worden waarschijnlijk komende dinsdag bekendgemaakt. We houden je daar natuurlijk van op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *