ADE Nachttafel in ons Kantoor van de Nacht


Op woensdag 16 oktober (15:00-17:00 uur) is de Nachttafel weer live! De Nachttafel is een late night talkshow die No Risk in samenwerking met DJBroadcast en Stichting N8BM A’DAM organiseert in ons Kantoor van de Nacht in de A’DAM Toren.
We brengen tijdens de Nachttafel professionals uit de nachtindustrie rondom een specifiek onderwerp aan tafel. Het onderwerp is elke aflevering anders, maar het overkoepelende thema is altijd de nacht-, club- en festivalindustrie.

In deze ADE-special staan wij stil bij de staat van de nacht. Wat zijn de huidige ontwikkelingen en waar liggen de uitdagingen? Waar staan wij als community en als industrie? En welke thema’s verdienen meer aandacht?

Over clubben in de metropool, een nieuwe generatie die de Amsterdam underground vormgeeft, de (toekomstige) sluiting van zes Amsterdamse clubs, veiligheid, vrijheid en inclusie op de dansvloer, ruimte in de stad, toegankelijkheid van de clubscene en de groeiende druk van commercie op nachtcultuur en vrije ruimte. Zomaar een greep uit de onderwerpen die woensdag ter sprake komen.

TAFEL 1: Observaties in de Amsterdamse nacht
Eelco Couvreur (journalist, hoofdredacteur DJBroadcast)
Janeth Domingos (doorhost)
Ghamte Schmidt (MC, mede oprichter Bureau Punt)
David Wouters (oprichter Cadence Culture)

TAFEL 2: De Amsterdamse clubcultuur en underground
Danny Lee (mede-oprichter Chin Chin Club)
Tinke Donkers (rave organisator)
Lysa da Silva (artiest onder alias LYZZA, X3)
Wisse Vollaers (mede-oprichter Garage Noord)

De Nachttafel extra
Na de Nachttafel over de staat van de nacht, serveren wij een speciale uitsmijter: een expert talk over de uitspraak van het Europees Hof van Justitie in de ‘sampling’-zaak van de Duitse groep Kraftwerk tegen twee producers, Pelham en Haas.
Oordeel van het Hof: muziek samplen (hergebruiken) mag enkel met toestemming, tenzij het fragment zo wordt veranderd dat het anders klinkt dan het origineel. Een uitspraak met grote gevolgen voor artiesten die muziek samplen, iets wat vaak gebeurt in hiphop- en dancemuziek.
Advocaat van de nacht Bjorn Schippers gaat in gesprek met Hermann Lindhorst (advocaat Kraftwerk) en Udo Kornmeier (advocaat Moses Pelham). Zij verschijnen voor het eerst samen in een talkshow om te praten over deze zaak. Kijken dus!

Bijwonen en live uitzending
De Nachttafel is woensdag 16 oktober van 15:00 tot 17:00 uur. Er is plek voor publiek. Mail naar sophie@nachtburgemeester.amsterdam als je wil komen. De uitzending wordt ook live uitgezonden op de Facebookpagina van de Nachtburgemeester en kun je daarna terugkijken op de Nachtburgemeester website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *