Terreurverzekering

Sinds de terroristische aanslagen in Brussel van dinsdag en de aanslagen in Parijs vorig jaar krijgen wij veel vragen over het verzekeren van evenementen tegen terroristische aanslagen. In Brussel moest de afgelopen dagen een groot aantal evenementen afgelast worden vanwege de terreurdreiging, en dat heeft de organisatoren veel geld gekost. Nederlandse evenementenorganisatoren vragen zich af wat er gebeurt als de dreiging in Nederland zo groot wordt dat hun evenement niet door kan gaan, of als er zelfs een aanslag wordt gepleegd tijdens hun evenement.

Gelukkig kan je je evenement bij No Risk Events verzekeren tegen terrorisme en terrorismedreiging. Dat kan op twee manieren. Ten eerste kan je je evenement verzekeren via de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden (NHT). Als je dat doet, en je evenement moet worden afgelast vanwege terreur, krijg je het bedrag dat je hebt verzekerd terug. Er zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden als je voor deze optie kiest. Ten eerste moet het evenement dat je organiseert in Nederland plaatsvinden. Verder krijg je het geld pas aan het eind van het jaar uitgekeerd. Als je later in het jaar een evenement organiseert is dat waarschijnlijk niet echt een probleem, maar als je evenement bijvoorbeeld in januari plaatsvindt moet je lang wachten op het geld. Ook is het goed om te weten dat de NHT in geval van een terroristische aanslag een beperkte pot geld heeft waarvan alle schade die is veroorzaakt door de aanslag moet worden hersteld. Deze pot bevat zeker niet weinig geld, dus het is niet heel waarschijnlijk dat je niet het hele verzekerde bedrag terugkrijgt. Maar dat is wel een mogelijkheid.

Je kan er ook voor kiezen je evenement te verzekeren via onze Engelse partner Lloyd’s. Als je een evenement in het buitenland of bijvoorbeeld een internationale dj-tour wil verzekeren, moet je in ieder geval voor deze optie kiezen, omdat de NHT verzekering alleen geldig is in Nederland. Daarnaast word je snel uitbetaald als je voor het verzekeren via Lloyd’s kiest. Deze verzekering is wel duurder dan de verzekering via de NHT.

Wil je meer informatie over het verzekeren van je evenement tegen terroristische aanslagen? Je kan ons natuurlijk altijd bellen of mailen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *