Hoe verzeker je je evenement tegen terrorisme?

 

Evenementenorganisatoren vragen ons regelmatig hoe ze hun evenementen het best kunnen verzekeren tegen terrorisme of terreurdreiging. Dit kan op twee manieren, en het is als organisator goed om te weten wat beide opties inhouden:

  • Verzekeren via de NHT (Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorisme). De NHT zorgt er samen met de overheid voor dat er tot €1 miljard per jaar beschikbaar is om schade door een terroristische aanslag te vergoeden. Nadelen zijn het feit dat je er bij de NHT niet zeker van bent dat je het hele verzekerde bedrag terugkrijgt. Bovendien kan het lang duren voordat je je geld ontvangt. Alleen evenementen die in Nederland plaatsvinden kunnen worden verzekerd via de NHT.
  • Je kan er ook voor kiezen om een aparte terrorismeverzekering af te sluiten. Je bent dan niet afhankelijk van de NHT, en weet dus zeker dat je het hele verzekerde bedrag terugkrijgt. Bovendien wordt je geld snel uitgekeerd – en dat hebben de meeste organisaties nodig om de continuïteit van hun bedrijf te kunnen waarborgen.
    Als je een evenement in het buitenland organiseert dan moet je sowieso voor deze optie kiezen.

Twijfel je welke soort verzekering het best bij jouw evenement past, of wil je meer informatie?
Neem contact met ons op!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *