Elk evenement heeft een Slim Stroomplan nodig

Diesel aggregaten zijn de meest gebruikte stroombron op evenementen, maar de gemeente Amsterdam gaat het gebruik van diesel aggregaten vanaf het jaar 2020 verbieden. Als alternatief worden op veertien evenemententerreinen in Amsterdam vaste stroompunten aangelegd. In de rest van het land zal dit binnenkort ook gaan gebeuren.

Vaste stroompunten kunnen maar een beperkte hoeveelheid stroom geven, en daarom is het belangrijk om van tevoren te weten hoeveel stroom jouw evenement nodig gaat hebben. Als de kans bestaat dat je niet genoeg hebt aan de vaste stroompunten, dan moet je je daarop voorbereiden door bijvoorbeeld batterijen klaar te hebben staan die het tijdelijk kunnen overnemen.

Het is een goed idee je door een gespecialiseerd bedrijf te laten adviseren over het energiegebruik op jouw evenement.

Wij raden hiervoor ZAP Concepts aan. Zij helpen organisatoren het energiegebruik op hun evenement zo duurzaam, efficiënt en goedkoop mogelijk te maken. ZAP Concepts maakt een inventarisatie van het verbruik van energie op een evenement, en stelt op basis daarvan een Slim Stroomplan op. Ook kan ZAP Concepts organisatoren die daarin geïnteresseerd zijn, advies geven over het gebruik van duurzame energieopwekkers zoals zonnepanelen.

Neem voor meer informatie contact op met ZAP Concepts.

 

Als de stroom op een evenement toch uitvalt en je bent gedwongen het evenement stop te zetten of te annuleren, dan ben je daartegen verzekerd met de evenementenverzekering van No Risk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *