De ADE Nachttafel

We brengen tijdens de Nachttafel professionals uit de nachtindustrie rondom een specifiek onderwerp aan tafel. Het onderwerp is elke aflevering anders, maar het overkoepelende thema is altijd de nacht-, club- en festivalindustrie.

In deze aflevering staat het Amsterdam Dance Event (ADE) centraal. Al twintig jaar lang kleurt Amsterdam in oktober traditiegetrouw zwart-geel voor ADE. In 1996 nog een bescheiden feest op één locatie, maar inmiddels is de conferentie uitgegroeid tot een meerdaags evenement dat de hele stad beslaat. Een goed moment om te reflecteren op twee decennia ADE. Hoe kan het dat de conferentie muziekliefhebbers en professionals uit de dance-industrie van over de hele wereld naar Amsterdam trekt? Hoe heeft ADE zich ontwikkeld in de loop der jaren? En waar liggen uitdagingen in de toekomst?

Met ADE-directeur Richard Zijlma, Kolja Verhage (Shelter Amsterdam), Paul Niezen (Into the Woods), Hans Jochem Dijk (NGHTDVSN), Fenno Verdaasdonk (KROOKS Records), Mirella Kroes en (oud)nachtburgemeesters Isis van der Wel en Mirik Milan.

Als je dit interessant vindt, kan je de livestream van de Nachttafelsessie live bekijken op de Facebookpagina van DJBroadcast. Na afloop is de aflevering als podcast terug te beluisteren op de website van DJBroadcast.

Nachttafel #3: Hoe divers is het Amsterdamse nachtleven?

Op woensdag 22 februari om 21.30 uur vindt de volgende Nachttafel plaats. De Nachttafel is een late night talkshow die we in samenwerking met DJBroadcast en Stichting N8BM A’DAM organiseren in ons Kantoor van de Nacht in de A’DAM Toren. We brengen tijdens de Nachttafel professionals uit de nachtindustrie rondom een specifiek onderwerp aan tafel. Het onderwerp is elke aflevering anders, maar het overkoepelende thema is altijd de nacht-, club- en festivalcultuur.

In deze aflevering staat het Amsterdamse nachtleven centraal. Het is een introductie op de eerste editie van de Nacht voor de Nacht, een stadsbreed evenement waarmee Stichting N8BM A’DAM het Amsterdamse nachtleven wil promoten. Op zaterdag 25 februari openen twintig Amsterdamse clubs overdag en ’s nachts hun deuren. Bezoekers kunnen dan een passe-partout kopen en daarmee van club naar club hoppenEen soort Museumnacht voor clubs dus.

Tijdens deze editie van de Nachttafel wordt besproken hoe divers het Amsterdamse nachtleven eigenlijk is, en waarom een levendige en diverse nachtscene belangrijk is voor de stad. Ook komt de dagelijkse routine van clubs aan bod.

Te gast zijn: Marjet Wesselink (communicatie RADION), Camiel le Rutte (programmeur Melkweg), Pasquinel Meurs (algemeen directeur De Marktkantine) en nachtburgemeester Mirik Milan. Het gesprek wordt gemodereerd door DJBroadcast hoofdredacteur Eelco Couvreur.

Je kan de livestream van de Nachttafelsessie morgen om 21:30 uur bekijken op de Facebookpagina van DJBroadcast. Na afloop is de aflevering als podcast terug te beluisteren op de website van DJBroadcast.

Verzeker je NYE party!

Organiseer je op 31 december een Oud & Nieuw feest? Dan is het natuurlijk belangrijk niet te vergeten je feest te verzekeren. Neem contact met ons op, dan zorgen wij ervoor dat je het nieuwe jaar zorgeloos kan inluiden met een fantastisch NYE feest!

Het verzekeren van obstacle runs

In de eerste jaren nadat wij No Risk Events hadden opgericht verzekerden we alleen dance-evenementen. Nu is dat allang niet meer zo. We verzekeren bijvoorbeeld ook artiesten en locaties zoals poppodia en clubs. Ook is het soort evenement dat we als klant hebben veel gevarieerder geworden. We verzekeren nu onder andere culturele festivals, beurzen en concerten.

Daarnaast kan je bij No Risk Events ook sportevenementen verzekeren. Zo hebben we dit jaar de obstacle runs van Mud Masters en Urban Challenge verzekerd. Het hindernisparcours van Mud Masters is gebaseerd op militaire stormbanen en wordt een paar keer per jaar georganiseerd. De Urban Challenge is een parcours in het centrum van de stad Meppel.

Organiseer je ook een obstacle run of een ander soort sportevenement? Bel of mail ons voor meer informatie!

No Risk Wedding!

De No Risk familie wordt steeds groter. In 2014 werd No Risk Events’ jongere broertje No Risk On Set al geboren. En nu is daar No Risk Wedding!

Met No Risk Wedding bieden we complete, heldere en betaalbare bruiloftverzekeringen aan. Je kan de bruiloftverzekering makkelijk en snel online afsluiten. Het enige dat je hoeft te doen is een premie kiezen en vervolgens betaal je met iDEAL. En je bent meteen verzekerd!

De website van No Risk Wedding is ook prachtig geworden, al zeggen we het zelf. Bekijk hem hier!

Terreurverzekering

Sinds de terroristische aanslagen in Brussel van dinsdag en de aanslagen in Parijs vorig jaar krijgen wij veel vragen over het verzekeren van evenementen tegen terroristische aanslagen. In Brussel moest de afgelopen dagen een groot aantal evenementen afgelast worden vanwege de terreurdreiging, en dat heeft de organisatoren veel geld gekost. Nederlandse evenementenorganisatoren vragen zich af wat er gebeurt als de dreiging in Nederland zo groot wordt dat hun evenement niet door kan gaan, of als er zelfs een aanslag wordt gepleegd tijdens hun evenement.

Gelukkig kan je je evenement bij No Risk Events verzekeren tegen terrorisme en terrorismedreiging. Dat kan op twee manieren. Ten eerste kan je je evenement verzekeren via de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden (NHT). Als je dat doet, en je evenement moet worden afgelast vanwege terreur, krijg je het bedrag dat je hebt verzekerd terug. Er zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden als je voor deze optie kiest. Ten eerste moet het evenement dat je organiseert in Nederland plaatsvinden. Verder krijg je het geld pas aan het eind van het jaar uitgekeerd. Als je later in het jaar een evenement organiseert is dat waarschijnlijk niet echt een probleem, maar als je evenement bijvoorbeeld in januari plaatsvindt moet je lang wachten op het geld. Ook is het goed om te weten dat de NHT in geval van een terroristische aanslag een beperkte pot geld heeft waarvan alle schade die is veroorzaakt door de aanslag moet worden hersteld. Deze pot bevat zeker niet weinig geld, dus het is niet heel waarschijnlijk dat je niet het hele verzekerde bedrag terugkrijgt. Maar dat is wel een mogelijkheid.

Je kan er ook voor kiezen je evenement te verzekeren via onze Engelse partner Lloyd’s. Als je een evenement in het buitenland of bijvoorbeeld een internationale dj tour wil verzekeren, moet je in ieder geval voor deze optie kiezen, omdat de NHT verzekering alleen geldig is in Nederland. Daarnaast word je snel uitbetaald als je voor het verzekeren via Lloyd’s kiest. Deze verzekering is wel duurder dan de verzekering via de NHT.

Wil je meer informatie over het verzekeren van je evenement tegen terroristische aanslagen? Je kan ons natuurlijk altijd bellen of mailen!

No Risk verzekert ook muziektours

Wist je dat No Risk Events ook internationale muziektours verzekert? Zo verzekeren we wereldtours van dj’s zoals Armin van Buuren, Hardwell en Sebastian Ingrosso. En we verzekeren ook tours van muzikanten en bands als Matt Simons, Kensington en Causes.

Al het personeel, en bijvoorbeeld bandleden of dansers die meegaan op (dit soort) tours kunnen worden meeverzekerd. Ook dekt deze verzekering het materiaal dat wordt meegenomen en de reiskosten die worden gemaakt. Verder kan annulering van de tour of van een deel van de tour ook worden gedekt.

Neem voor meer informatie contact met ons op!

Feestmaand bij No Risk

Er is altijd veel te doen in december: kerstmarkten, winterfestivals, kerstfeesten en NYE party’s/parties. Natuurlijk zijn al dat soort evenementen te verzekeren bij No Risk Events!

Dus organiseer jij ook een evenement in de feestmaand? Sluit de nodige verzekeringen alvast af bij No Risk Events!

Tomorrowworld loopt rampzalig af

Het festival TomorrowWorld, de Amerikaanse versie van het Belgische TomorrowLand, is afgelopen weekend erg vervelend geëindigd. Het ging tijdens het festival heel hard regenen en het festivalterrein veranderde in een modderpoel, waardoor het slecht begaanbaar werd. De organisatie van TomorrowWorld beperkte daarom het aantal taxi’s dat het terrein op mocht. Veel mensen konden het festival niet verlaten en waren gedwongen langs de kant van de weg te overnachten, honderden dollars te betalen voor Uber taxi’s of kilometers te lopen.
De organisatie besloot mensen die niet op het festivalterrein kampeerden op zondag niet meer toe te laten tot het festival. De meeste mensen kampeerden niet op het terrein, en uiteindelijk kwam het erop neer dat maar 40.000 van de 190.000 bezoekers zondag op het festival konden zijn. Veel mensen probeerden het festivalterrein toch op te komen, of uitten hun woede via Facebook en Twitter. Verschillende mensen dreigen de organisatie van TomorrowWorld zelfs aan te klagen.

De gebeurtenissen op TomorrowWorld illustreren duidelijk dat er veel fout kan gaan op een festival. Als festivalorganisator kan je het soort problemen dat zich voordeed op TomorrowWold opvangen door een productiekostenverzekering met ‘slecht weer dekking’ af te sluiten. En natuurlijk kan je daarvoor bij No Risk Events terecht! Je kan altijd contact met ons opnemen voor meer informatie.